Refleksjonsnotat

14. februar 2020
14. februar 2020 ingridhammer

Nå er første delen av kurset med vår foreleser Arne Krokan over, og jeg sitter igjen med ny kunnskap og bevissthet på mange områder. Gjennom kurset har vi gått gjennom flere interessante temaer, men noen vekket særlig min interesse.

Kunstig intelligens, eller AI, er et tema som vi ble introdusert til nokså tidlig i undervisningen, men som jeg fortsatt interesserer meg for den dag i dag. AI er et begrep jeg var kjent med, men var allikevel ikke klar over hvor stor betydning det har i min hverdag, og i selskaper verden over. Hvordan kunstig intelligens blir brukt i alt fra jobbintervjuer og kundeservice, til å ta over vanlige jobber – og gjøre de automatiserte.

Det som har fungert som en rød tråd gjennom kurset, er hvordan samfunnet endres av ny teknologi og hvordan utfordringer vokser seg større og større på grunn av dette. Utviklingen fra et industrisamfunn til en digitalt samfunn har ikke vært uten bekostninger, men mulighetene og gevinstene det gir – er virkelige «game changers» for samfunnet vårt. 

Etter dette kurset sitter jeg igjen med kunnskap om hvordan utvikling av ny teknologi endrer samfunnet. Kurset har også gjort meg mer bevisst på hvilke muligheter som ny teknologi kan medføre, og hvor stor påvirkning det har på hvordan vi lever som enkeltindivider og samfunnet som helhet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *