Digitale arbeidsprosesser

12. februar 2020
12. februar 2020 ingridhammer

Gjennom første del av kurset sammen med Arne Krokan har vi hver uke fått nye praksisoppgaver knyttet til digitale tjenester, og hvordan vi kan bruke alle tilgjengelige tjenester på best mulig måte. Jeg kan trygt si at måten jeg arbeider digital, har endret seg svært mye de siste ukene.

Jeg har tidligere vært vant til å bruke Google Docs og Onenote i forelesninger og for å skrive eksamener eller innleveringer med mine medelever. Nå derimot, har jeg blitt introdusert for nye programmer og tjenester som effektiviserer hvordan jeg arbeider.

 

Hvordan finne nytt og interessant stoff?

Det kan være utfordrende å finne nytt stoff som interesserer deg og oppdaterer deg for saker du bryr deg om. Spesielt når folk flest holder seg til det de kjenner, særlig av sosiale medier og digitale plattformer. En av praksis oppgavene vi fikk utdelt var å sjekke ut Netvibes (link). Netvibes Dashboard Intelligence gir deg et personalisert dashbord, der du selv kontrollerer innholdet og i tillegg ikke går glipp av stoff som interesserer deg. Det kan være krevende å få med seg alt i løpet av en dag, fra nyheter til sosiale medier oppdateringer på Facebook og Twitter. Her gjør Netvibes det mye enklere, og samler rett og slett all ønsket informasjon og oppdateringer på dashbordet.

Jeg har fått stort utbytte av den, spesielt i forhold til hvordan jeg blogger og måten jeg mottar informasjon på. Evernote (link) er et program som også har hjulpet meg på veien. Det hender ofte at jeg finner noe interessant jeg vil lese om senere og bruke til bloggen. Programmet har en funksjon som gjør at jeg enkelt kan fremheve, markere og skrive kommentarer. Denne funksjonen fungerer på blant annet hele sider, artikler, bilder og mye mer. Dette blir så organisert automatisk i notatboken, og gjør det mye enklere for meg å finne frem når jeg til slutt skal skrive et innlegg. 

Linkedin – veien til drømmejobben?

Gjennom kurset har vår foreleser også poengtert hvor viktig det er med en god linkedin profil.
Selv har jeg hatt en Linkedin profil i mange år, men vært ubevisst om hvilke fordeler og muligheter som finnes ved hjelp av dette sosiale nettverket. Linkedin fungerer utmerket til å bygge deg selv opp som en merkevare og få et større nettverk, men det må gjøres på riktig måte. Her kan du lese deg opp på 10 punkter til en god Linkedin profil.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *